Защо астролозите не предсказаха атентата в Париж?

Ако сте се събудили на 14-ти ноември, рано сутринта, и сте видяли получените през нощта съобщения на телефона си от свои познати, живеещи в Париж, с текст: “Добре съм! Никой не знае какво се случи!”, бързо ставате и пускате новините, за да разберете какво се е случило.

Атентати в Париж! Направо не е за вярване, че това се случва в самото сърце на Европа, подобно на 9/11, което се случи в сърцето на Ню Йорк, но с други мащаби, което никак не намалява ужаса от случилото се.

Но защо никой не предупреди за наближаващата атака и най-вече никой астролог не успя да предскаже такова събитие? И изобщо може ли Астрологията да предсказва такива събития?

Преди всичко, това е най-глупавият въпрос, който можете да зададете на астролог, ясновидец или гадател, освен ако те не работят за Френското правителство. Подобно питане издава пълното непознаване на начина, по който астрологията работи.

Астрологът може да разчете и даде конкретни напътствия и предсказания единствено по конкретен хороскоп, който разглежда и анализира с инструментите на Астрологията, тъй като астролозите не стоят вторачени в кристално кълбо, в което да видят идващите събития, които предстои да се случат. Освен това повечето астролози не сънуват пророчески сънища, които да им подскажат как една планетарна конфигурация ще доведе до терористична атака.

На второ място, 99% от астролозите по света не седят целодневно пред астрологичния си софтуер обследвайки къде и кога ще се случи поредната терористична атака, анализирайки хороскопите на различни държави.

Повечето практикуващи астролози са достатъчно заети с консултации, писане на статии, книги и провеждане на собствени проучвания в тяхната любима астрологична сфера.

Прогнозите за събдините на отделни държави се правят на базата на техните национални хороскопи. Дори и всеизвестният Нострадамус е писал предсказания за света, но само доколкото те са имали нещо общо със съдбата на родната му Франция.

Ако Франция поддържа на щат професионални астролози-анализатори, които съставят репорти по конкретни въпроси свързани с политическото, финансово и културно статукво на държавата, както и със сигурността, то тях можем да виним на 100% за несвършената работа, че не се видяли такова сериозно събитие за страната си, но да се вини Астрологията за този пропуск е белег на липса на дълбоки познания за начина на функционирането ѝ.

Удивително е, че френските астролози са пропуснали да направят прогноза за събитията в страната си, тъй като именно френската школа има много силни позиции в мунданната астрология и едни от важните предсказания за развитието на историята през изминалия 20 век са направени именно от френския астролог Андре Барбо (André Barbault).

Скептичните души, съмняващи се в силата на Астрологията, са само двигател за нейното развитие и нека за себе си си отговорят на въпроса защо са дотолкова заинтригувани от нея по този начин… защото ако нямаха интерес към нея, нямаше да ѝ отделят толкова внимание и време.

©автор Николай Колев, всички права запазени.

©AstroGalaxy, всички права запазени. Текстът и изображенията в статията не могат да бъдат репродуцирани по никакъв начин без писменото съгласие на AstroGalaxy.