Асцендент във Водолей

Водещи лични качества: индивидуалност, буден ум и сила на духа

Девиз “Да бъдеш най-отпред помага да виждаш нещата най-ясно”

Хората с Асцендент Водолей са оригинални личности, които държат да се забележи индивидуалността им. Характерната за тях свобода на духа им позволява да надскочат ограниченията и да се издигнат над общоприетите норми, търсейки там поле за изява. Притежават комбинация от дълбока интуиция и интелектуална проникновеност, която им позволява да търсят в посоки труднодостижими за другите. Предпочитат трудните пътища, именно защото знаят, че проправяйки нови пътеки и показвайки света по нов начин могат да се почувстват истински удовлетворени.

Те избягват подражателството и заучените схеми, търсейки свой маниер на изява в зависимост от личните си качества. Трупат енциклопедични познания, използват ги умело и се стремят да нямат пропуски, търсят обяснения за случващото се. Имат добър подход в общуването, умеят да предразполагат и да се изразяват на разбираем език. Вдъхват доверие и често са в ролята на съветници и експерти.

Стремежът им непрекъснато да развиват уменията си и да повишават квалификацията си е определящ критерий в избора на работно място или кръг от хора, с който да общуват. Обичат да дават от себе си, но и да получават предизвикателства, такива, които да ги карат да търсят отговори. Конвенционалните разговори и ежедневните тревоги са нещо, което са се научили да държат настрани.

Развиват се бързо, затова децата с този асцендент съзряват рано, бидейки с будно съзнание, болезнено любознателни и съобразителни. Увлечението им към познанието се формира още в ранните години. Ориентирани са еднакво добре както към науката, където могат да работят в първите редове, използвайки своята изобретателност, така и в сферата на философията и религията, където могат да достигнат метафизично осъзнаване. Немалка част от хората проправили нови пътища за човечеството в сферите на науката, духа и философията и променили съдбата на света притежават този асцендент.

Голямо предизвикателство е да впечатлите с нещо ново подобен човек, най-малкото защото самите те много обичат тази роля за себе си. Тяхната гледна точка винаги впечатлява с оригиналността си и с начина, по който интерпретират и възприемат случващото се.

Повечето от тях са общителни и добре приети, даващи свобода на околните и изискващи такава за себе си. Обичат разкрепостените и трезвомислещи приятели, с лично мнение, интелектуално и духовно начетени и склонни да бъдат крайно критични към посредствеността и житейската мудност. Имат просветителска мисия, тъй като това, което казват и правят лесно достига до другите. Разбира се, нужно е да осъзнават отговорността, с която се нагърбват, влизайки в подобна роля. Добри организатори и вдъхновители.

Могат да бъдат големи хуманисти и психолози – разбират добре околните, но имат и силата да им помагат. Истината е, че много малко хора могат да задържат истински и продължително вниманието им, към повечето проявяват просто вроденото си приятелско отношение. Въпреки напрегнатото търсене на новото в живота, те са установени и бавно приемат кардинални промени, които се случават по-скоро плавно, отколкото бързо.

Самите предпочитат независими и съзидателни партньори, често привличат около себе си хора на изкуството, ярки индивидуалности, властни, изявени, успели, търсещи и оригинални личности.

Известни личности с Асцендент Водолей: Жак Ширак, Орландо Блум, Ръсел Кроу, Джим Морисън, Кристина Агилера, Мат Деймън, Алисия Силвърстоун, Карл Густав Юнг, Френсис Бейкън, Карл Маркс, Емануел Кант, Джиду Кришнамурти, Гагарин, Реноар, Скот Фитджералд.