Асцендент в Скорпион

Водещи лични качества: присъствие, непоколебимост и оптимизъм

Девиз “Ако човек е опора на себе си, може да бъде и за другите”

Хората с Асцендент в Скорпион са с магнетично излъчване и силно, но ненатрапчиво присъствие. Имат поведение, с което респектират околните и създават усещане за хора с твърдо лично мнение, убедени в правотата си, непоколебими в намеренията си, сигурни в успешния край на начинанията си. Характерна черта е лекотата, с която преодоляват пречките, които се изправят на пътя им, понякога дори могат да създадат впечатление, че изобщо не ги забелязват. Вместо да ги разколебаят пречките ги стимулират и им дават нов прилив на енергия. Много често се нагърбват с непосилни по обем и трудност задачи, единствено, за да докажат на себе си, че са способни да се справят, което е изява на тенденцията често да се опитват да изпитват границите на възможностите си. Те могат да бъдат както твърде тихи и миловидни на пръв поглед, така и да се преобразят в настъпателни и уверени, оставяйки хората около себе си в недоумение, най-вече заради бързината на промяната, на която са способни.

Много бързо човек разбира, че те са силни по дух и твърде самопределени и че приемат промени само ако самите те решат да се променят. Макар че са доста непроменливи по характер, в никакъв случай не може да се каже, че са скучни, тъй като винаги намират начин да ангажират вниманието на другите, когато разбира се, имат желание за това.

Те са твърде устойчиви и непроменими, волеви и макар да излъчват спокойствие в повечето случай, самите те са вътрешно силно мобилизирани и напрегнати. Преминавайки през живота те рядко афишират себе си грубо и натрапчиво, но държат да оставят отчетлив отпечатък. Това те правят без да се конфронтират или налагат, тъй като по природа са сговорчиви, но твърде своенравни.

Важна тяхна отличителна черта е лоялността им към приятелите и дълбоката емоционална връзка, която изграждат с хората, на които държат и която много трудно прекъсват. Те имат нужда от емоционална близост и сигурност, макар изключително рядко да признават това явно. Заради имиджа си на стабилни личности те рядко си позволяват моменти на слабост дори в много критични за живота им моменти, когато предпочитат да не се появяват на публични места или сред приятели, докато не преодолеят трудностите. Така самите те стават извор на подкрепа и оптимизъм за околните. Винаги намират трезво решение и на най-заплетения проблем, тъй като не залагат на емоционалните решения. Обичат да планират и да не бъдат уловени, че са неподготвени. Умеят добре да импровизират в отношенията и живота.

Имат добра и бърза ориентация в житейските факти, бързо отсяват важното от маловажното, но често това не им се отдава да направят в личния си живот, където често се натъкват на трудности и непреодолими неясноти в създадените от самите тях лабиринти.

Те са приземени и трезви, търпеливи и способни да изчакват подходящия момент, което може да бъде изнервящо за по-темпераментните им партньори. Обичат на тях да принадлежи “последната дума” и са готови да спорят и защитават позицията си понякога с цената на много неудобства. Не обичат никой да им казва какво да правят или как да построяват живота си, но често приемат безрезервно съвети от малцината хора, на които имат доверие. Най-трудното е да бъде спечелено доверието на човек с Асцендент Скорпион, ако можете да го направите обаче, то това е сигурна атестация за искреността на характера ви и естественото ви поведение.

Известни личности с Асцендент Скорпион : Никол Кидман, Ванеса Паради, Бьорк, Хулио Иглесиас, Клинт Йстууд, Наполеон Бонапарт, Клаудия Шифър, Фридрих Ницше, Бетовен, Луи XIV, Амели Муресмо, Виктор Юго, Чарли Чаплин, Зигмунд Фройд, Жаклин Кенеди, Маркиз дьо Сад, Казанова, Едит Пиаф, Принс, кардинал Ришельо.