Асцендент в Лъв

Водещи лични качества: артистизъм, великодушие и сила на характера

Девиз “Само който не рискува, не печели”

Хората с Асцендент Лъв са магнетични и привлекателни, бързо стават център на внимание ангажирайки другите. Артистичното им поведение е насочено към улавяне на чуждите погледи и внимание, държат на всяка цена да бъдат забелязани и оценени положително, да се изтъкнат добрите им качества. Имат твърде шармантно поведение и ме пестят жестове и пози, за да станат център на внимание, притежавайки безспорен нюх за това, което би се харесало на другите. Те са хора, които изучават вкусовете на хората около себе си и предпочитат да се обграждат с такива, които имат особено положително отношение към тях. Съществува риск да избират по-слаби и неинициативни личности за близки приятели, на чиито фон по-лесно могат да изпъкнат личните им качества.

Много чувствителни са към критика и я приемат твърде лично, което ги провокира да проявяват нападателно и критично поведение. С тях може да се спори градивно и достойно, а в чуждата гледна точка могат да се убедят само ако видят, че тя им е угодна. Асцендент Лъв не си признават грешките и пораженията, което би било удар по тяхното самочувствие и увереност, затова избират да излизат с усмивка и артистизъм от тях, смекчавайки негативните емоции. Те бягат от негативните емоции, не се товарят с тях. Понякога гордостта и изостреното им чувство за лично достойнство са толкова силни, че им пречат да бъдат истински директни и искрени. Предпазливи са в допускането на хора до себе си, като го правят избирателно. Личният им периметър е тяхното царство и нещата, които влизат в него трудно се споделят с другите.

Личните интереси и нужди на Асцендента Лъв са водещ импулс за развитието им, те се интересуват и влагат усилията си единствено в нещата, които са им от полза, избягвайки да се натоварват и отклоняват в насоки, които изчерпват енергията им или сфери, в които не са сигурни, че са добри и където могат да заемат първите места. Поради това концентрират силите си в малко сфери, залагайки на сигурното, което да им гарантира признанието на околните за нещата, които са постигнали. Те притежават изключителна комбинация от организаторски талант и съзидателен импулс, които впрегнати заедно им носят успех в начинанията.

Понякога изглежда, че се впускат в авантюристични занимания и гонят нереалистични цели, но пристъпват към действие едва когато са подготвени, проучили са детайлите, готови са да платят цената и са се застраховали от очаквани неблагоприятни стечения на обстоятелствата, тъй като не са от хората способни да понесат поражение или неуспех. Поради вътрешната си увереност, че са способни да преодолеят всяка пречка и да достигнат до всяка набелязана цел, те обикновено успяват – упорито и последователно.

В отношенията държат тяхната лична свобода да бъде уважавана и непрестанно да се чувстват обект на възхищение и изключително внимание от страна на партньора. Обичат жестовете на внимание, доброто отношение, спокойното общуване и най-вече партньор, който да е готов да угоди на желанията им, като при все това да бъде максимално отстъпчив и търпим към капризите им.

За тях успехът в професията е важен стимул за развитие и много държат да се чувстват успели в нея, задоволявайки се единствено с конкретен и видим резултат. Те са способни да материализират идеите си в нещо осезаемо и оценимо, впрягайки цялата си енергия. Пътят, който извървяват между идеята и реализацията, винаги е много къс – държат на бързите резултати, планират кратко и според приоритетите си и без много да се бавят преминават в действие. Те са добри вдъхновители и могат да фокусират усилията на много хора в конкретна цел.

Известни личности с Асцендент Лъв: Джони Деп, Мерлин Монро, Роби Уйлямс, Джак Никълсън, Камила, Джордж Буш, Жан-Мишел Жар, Ал Пачино, Мерлин Менсън, Кати Холмс, Стинг, Фреди Мъркюри, Жана Д’Арк, Жан Фуко, Пикасо, Аланис Морисет, Бриджит Нилсън, Лиса Мари Пресли, Мохамед Али, Принц Чарлс, Тина Търнър, Джесика Ланг, Стивън Сегал, Галилео Галилей, Лучано Павароти.