Асцендент във Везни

Водещи лични качества: дипломатичност, откритост и справедливост

Девиз “Всички трябва да останат доволни”

Хората с Асцендент Везни са великите балансьори както между себе си и света, така и в отношенията между другите. Те са лесно приемани и харесвани от околните, които им се доверяват и често ги използват за арбитри в ситуации, където има нужда да се вземе справедливо решение. Притежават комбинация от артистичен и ненатрапчив характер, свободомислие, справедливо и уравновесено отношение към света и хората. Рядко изпадат в крайности и търсят “златната среда”, което ги прави реалисти. Склонността им да помагат на околните и да бъдат полезни ги прави предпочитани за делови партньори.

Те са чистосърдечни и трудно биха могли да прикриват емоции и отношение, избягват откритите конфликти, но имат склонност към интриги и намеса в чуждите отношения.

Въпреки добрия си характер и това че се славят като ведри, усмихнати и честни, ако се вгледаме по-отблизо в живота им ще видим, че често имат проблеми в отношенията си с околните, особено в личния си живот, който е обтегнат и променлив. Самите изпитват нужда да бъдат в партньорство и да споделят живота си с друг. Хората около тях много често осмислят намеренията им, а те от своя страна се нуждаят от тяхната подкрепа и одобрение.

Хората с Асцендент Везни се опитват да омекотят и балансират отношенията с всички около себе си и дори, когато от тях се изисква да бъдат крайни и категорични, те предпочитат продължителните и сложни дипломатически ходове, вместо да кажат нещата право в очите и така да накърнят отношенията си с другите. Имат неповторим подход, ненатрапчиви са и търсят в общуването посоката на най-малкото съпротивление. Много от тях обръщат голямо внимание на външния си вид, макар да не са обзети от идеята винаги да изглеждат перфектно.

В личните си отношения в повечето случаи се натъкват на бурни, непреклонни, инатливи и динамични партньори, за които се явяват фактор на стабилност. В един етап от отношенията те могат да се почувстват изтощени и да предявят претенции, нещо, което не правят обикновено, тъй като предпочитат в отношенията си да отстъпват в полза на партньора. Тяхното разбиране не бива да се тълкува като компромис, а като желание да успеят да накарат партньора си да се чувства комфортно с тях.

Професията която упражняват винаги ги свързва с общуването с много хора, а самата тя може да им донесе добра слава и име. Те са алтруистични и мислят за другите понякога повече отколкото за себе си и го правят естествено, без да парадират с това. Често им липсва категоричност и ясно деклариране на желанията и намеренията, тъй като не обичат да се налагат и да търсят на всяка цена собствено удовлетворение, за сметка на другите.

Известни личности с Асцендент Везни: Дж.Ф.Кенеди (JFK), Дженифър Лопес, Бритни Спиърс, Шарл дьо Гол, Майкъл Джексън, Адолф Хитлер, Жан-Клод ван Дам, Папа Йоан Павел II, Харисън Форд, Ален Делон, Бил Клинтън, Артур Рембо, Франсоа Митеран, Надине Ротшилд, Махатма Ганди, Роман Полански, Фил Колинс, Исаак Нютон, Франк Синатра, Ерик Клептън, Люи Пастьор.