Асцендент във Везни

Водещи лични качества: дипломатичност, откритост и справедливост

Девиз “Всички трябва да останат доволни”

Хората с Асцендент Везни са великите балансьори както между себе си и света, така и в отношенията между другите. Те са винаги лесно приемани и харесвани от околните, които им се доверяват и често ги използват като арбитри в ситуации, когато е нужно да се вземе справедливо решение. Притежават комбинация от артистичен и ненатрапчив характер, свободомислие и справедливо и уравновесено отношение към света и хората. Те рядко изпадат в крайности и винаги търсят “златната среда”, което ги прави реалисти. Склонността им да помагат на околните и да бъдат полезни ги прави предпочитани особено за делови партньори.

Те са чистосърдечни и трудно биха могли да прикрият емоциите и отношението си, избягват откритите конфликти, като някои от тях имат склонност към интриги и намеса в чуждите отношения.

Въпреки че те се славят като ведри, усмихнати и честни, ако се вгледаме по-отблизо в живота им може да видим, че въпреки добрия си характер те имат понякога немалко проблеми в отношенията си с околните, особено в интимните си партньорства, които може да бъде често обтегнати и променливи и винаги е трудно да си представим защо това е така. Самите те изпитват нужда да бъдат в компания и да споделят живота си и това, което правят с друг. Хората около тях много често осмислят намеренията им и те от своя страна се нуждаят от тяхната подкрепа и одобрение.

Хората с Асцендент Везни се опитват да омекотят и балансират отношенията с всички около себе си и дори, когато от тях се изисква да бъдат крайни и категорични, те предпочитат продължителните и сложни дипломатични ходове, вместо да кажат нещата в очите и така да накърнят отношенията си с другия. Имат неповторим подход, ненатрапчиви са и търсят в общуването посоката на най-малкото съпротивление. Много от тях обръщат голямо внимание на външния си вид, макар да не са обзети от идеята винаги да изглеждат перфектно.

В личните си отношения те в повечето случаи се натъкват на бурни и динамични партньори, в които те се явяват фактор на стабилност. В един етап от отношенията те могат да се почувстват изтощени и да предявят претенции, нещо, което те не правят, тъй като предпочитат в отношенията си да отстъпват в полза на партньора. Тяхното разбиране не бива да се възприема за компромисно, а само за желание да накарат партньора си да се чувства комфортно с тях.

Професията която упражняват винаги ги свързва с общуването с много хора, а самата тя може да им донесе добра слава и име. Те са алтруистични и мислят за другите понякога повече отколкото за себе си без да парадират с това. Понякога им липсва категоричност и ясно деклариране на желанията, тъй като не обичат да се налагат и да търсят на всяка цена собствено удовлетворение, което никога не търсят за сметка на другите.

Известни личности с Асцендент Везни : Дж.Ф.Кенеди, Дженифър Лопес, Бритни Спиърс, Шарл дьо Гол, Майкъл Джексън, Адолф Хитлер, Жан-Клод ван Дам, Папа Йоан Павел II, Харисън Форд, Ален Делон, Бил Клинтън, Артур Рембо, Франсоа Митеран, Надине Ротшилд, Махатма Ганди, Роман Полански, Фил Колинс, Исаак Нютон, Франк Синатра, Ерик Клептън, Люи Пастьор.