Асцендент в Стрелец

Водещи лични качества: великодушие, многообразие и позитивизъм

Девиз “Никое предизвикателство не е достатъчно голямо”

Хората с Асцендент Стрелец са родени оптимисти, с открит характер и адаптивни, те творят живота си с голям замах, следвайки авантюристичните си подбуди и желанието непрестанно да научават нови неща. Притежават изключителната сила да виждат позитивното и да преодоляват дребното и несъщественото. Винаги подхождат с великодушие, добронамереност и непредубеденост към околните, като за основен ориентир в отношенията си поставят честността и искреността. Те гласуват доверие на околните, но непрестанно следят дали ще го оправдаят, в противен случай стават резервирани и критични.

Носители на големи каузи, те търсят винаги голямо пространство за мащабна изява, там където ще могат с голям замах да реализират идеите си. Именно затова не се чувстват добре поставени под ограничения или контрол. Вроденото им свободолюбие ги кара да държат винаги една профилактична дистанция, с което се презастраховат от опасността да изпаднат в зависимо или подчинено положение. Личната им свобода стой над всичко и понякога изглежда, че не са достатъчно ангажирани с нещата, с които би следвало да са. Те изискват свобода, но и дават свобода на хората около тях. Предпочитат отношения изчистени от йерархия и дори с близките си хора, роднини и деца се отнасят по-скоро като с приятели.

Имат огромна вяра в собствения си успех и ентусиазирано преследват целите си чертаейки велики планове и давайки големи обещания, но в живота си са по-скоро експериментатори, които не се боят от грешките, които могат да допуснат, а ги приемат като поуки, които им помагат да продължат по-уверено напред.

Тези хора са неуморни и непрестанно ангажирани с някаква дейност, търсейки все нови предизвикателства и върхове за покоряване. Тази неспирна динамика заема голяма част от живота им. Самите са неизчерпаем източник на оригинални и нови идеи, носещи отпечатък на едно нестандартно мислене, което има да предложи винаги нещо ново. Техните мнения са впечатляващи и оригинални, отличават се с влечението си към обобщения. Идеите им са обикновено нахвърляни “на едро”, без детайлност.

Те впечатляват с богатата си обща култура и способността си да се изказват по всякакви въпроси, добри импровизатори са и това понякога ги накара да изглеждат повърхностни и неподготвени. Робуват на твърде оптимистичната си настройка към света и могат да ги приемат за наивни и повърхностни в очакванията им, но прекрасното им вродено чувство за хумор е способно да ги изведе от всяко подобно неловко положение. Дори когато не се чувстват в кондиция не губят високия си дух. Те са любознателни и отворени към новото.

В отношенията си с партньорите търсят провокацията и новото, обичат разнообразието и интелектуалното предизвикателство, както и това, че искат всеки ден да заспиват с нещо ново научено. Способни са да попиват всякаква информация и да я комбинират по подходящ начин.

Животът им е изпълнен с предизвикателства и непрестанни промени, които ги провокират да се адаптират към новите условия бързо и гъвкаво.

Известни личности с Асцендент Стрелец: Брад Пит, Катрин Зита-Джоунс, Елвис Пресли, Марлон Брандо, Бриджит Бардо, Силвестър Сталоун, Лейди Даяна, Никълъс Кейдж, Джоди Фостър, Жерар Депардио, Майка Тереза, Леонардо да Винчи, Брус Лий, Елизабет Тейлър, Боб Дилън, Коко Шанел, Томас Едисън, Жан-Пол Сартър, Изабела Роселини, Бриджит Фонда.