Силният ключ към Кабала

Молитвата към Бога наречена “Ана Бекоах” е една от най-силните и съдържа думи с молба за сили, това е молитвата “дай ми сили”, наричана на иврит още “Шем бен Мем Бет”. Тя е завършена медитация, съдържаща в себе си всички необходими елементи за балансиране на силите около и в нас. Едновременно с това е динамична, тъй като обхваща подходящите за всеки ден от седмицата утвърждавания, като съдържа задължителните добродетели, които да проявяваме, за да бъдем в синхрон със живота и душата си.

“Ана Бекоах” е написана преди 19 века от великия кабалист рабби Нехуния бен Хаканна, автор на една от най-старите книги по Кабала, “Сефер Хакана”, написана около 1 в. сл. Хр. Съдържа 17-те божии имена и е написана на 7 реда, като всеки ред съдържа точно по 6 думи. Всеки ред съответства на всеки един от седемте дни на седмицата, които са и 7-те дни на Сътворението описани в първата глава на Библията.

Така пълната молитва съдържа 42 думи. Взимайки всяка първа буква от тези 42 думи се образува 42 буквеното име на Бога. Иврит се чете подобно на арабския език, т.е. от дясно на ляво. И така се получава 42 буквеното име на Бога:

За да се затвори напълно цикъла на Сътворението, молитвата започва с първата буква – Алеф и завършва с последната – Тав. В Кабала буквата Алеф символизира началото и въплъщението на божия дух в тялото на човека и съживяването на Адам от калта, а Тав символизира пълния синтез, но също така и печат, полаган върху запечатани документи и писания и показва завършеността на човека, неговото развитие и мисия. Буквата Тав символизира последния етап на пречистването, прозрението и съвършенството и е короната, която получава съвършената душа в края на развитието си.

Вярва се, че молитвата “Ана Бекоах” е кодирана в първите 42 букви на Библията и съдържа истинската божия сила на Сътворението, а истинският и разкодиран текст се разкрива чрез специален ключ на тълкуването.

Молитвата съдържа съвършеното число на Бога – 7 – светът е сътворен за 7 дни, има 7 сефирота в Кабала, 7 са и стиховете в “Ана Бекоах”.

Ето и 7-те стиха на молитвата:

1. Моля те [Господи], със силата на твоята правота, развържи възела;

2. Приеми молитвата на своя народ, извиси го, пречисти го, Велики!;

3. Моля те, пази близо до себе си своите истински поклонници;

4. Благослови ги и ги пречисти, твоята справедливост е винаги награда;

5. Защити ги и въздигни ги и управлявай хората си с добрата си воля;

6. Обърни лицето си към хората, които споменават светостта ти;

7. Приеми тези който се уповават на теб и чуй молбите им, ти, който владееш съдбините. Благословено да е царството ти навеки.

Първият ред на молитвата съответства на неделята: אָנָּא בְּכֹחַ גְּדֻלַּת יְמִינֶךָ תַּתִּיר צְרוּרָה

Това е най-силният ред и съдържа в себе си силата на архангел Михаил и помага в случаи на голям стрес и опасност. Дава сила да се устои във време на нужда. Дава сила да получим възмездие и да обичаме безусловно. Всички негативни въздействия около нас изчезват и животът ни се преобразява.

Вторият ред на молитвата съответства на понеделник: קַבֵּל רִנַּת עַמֶּךָ שַׂגְּבֵנוּ טַהֲרֵנוּ נוֹרָא

Управлява се от силата на архангел Гавраил и ни дава сила да устоим и да се спасим от силни негативни влияния отвън. Дверите на Дявола се затварят и бедите ни намаляват. Всички възпиращи ни мисли и страхове изчезват. Дава ни способност да разрушим семето на злото още в зародиш и да предотвратим лошите неща изобщо да се случат. Вдига нашите защитни сили. Чудеса и мистериозни стечения на обстоятелствата изникват от хаоса.

Третият ред на молитвата съответства на срядата: נָא גִבּוֹר דּוֹרְשֵׁי יִחוּדֶךָ כְּבָבַת שָׁמְרֵם

Управлява се от архангел Уриел и ни дарява със способността да взимаме правилни решения запазвайки хармонията и със състрадание. Възстановява връзките и подмладява тялото, като смъртта се изтръгва от всички аспекти на живота, което включва тялото ни, отношенията и работата ни. Дава ни сила да избягваме “злия език” от мислите ни. Един от най-големите грехове в Каббала са именно “греховете на езика” – говоренето на лъжи, злословието, измамата, обидата.

Четвъртият ред на молитвата съответства на четвъртъка: בָּרְכֵם טַהֲרֵם רַחֲמֵי צִדְקָתֶךָ תָּמִיד גָּמְלֵם

Дава ни нужните сили, за да имаме търпението, което ще ни изведе към победата. Дава ни упорство в напредването в света на духа.

Петият ред на молитвата съответства на петъка: יָחִיד גֵּאֶה לְעַמְּךָ פְּנֵה זוֹכְרֵי קְדֻשָּׁתֶך

Дарява ни способност за постигане и намиране на вътрешен покой и чистота. Разширява духовността и дава желание за споделяне и вдъхновение.

Шестият ред на молитвата съответства на съботата: שַׁוְעָתֵנוּ קַבֵּל וּשְׁמַע צַעֲקָתֵנוּ יוֹדֵעַ תַּעֲלוּמוֹת

Управлява се от силата на архангел Рафаил, който ни дава обновление и нов старт, възстановяване на доброто начало, а последният ред на молитвата потвърждава властта на Бога в този свят, като свързва отвъдния свят с физическия, където се развива живота ни.

Кабалистите твърдят, че молитвата “Ана Бекоах” е най-мистичната и силна от всички познати и има силата да омаловажи дори Клипат Ишмаел.

©автор Николай Колев, всички права запазени.

©AstroGalaxy, всички права запазени. Текстът и изображенията в статията не могат да бъдат репродуцирани по никакъв начин без писменото съгласие на AstroGalaxy.