Асцендент в Овен

Водещи лични качества: действеност, прямост и амбиция

Девиз: Щастието принадлежи на смелите!

Хората с Асцендент Овен са действени, директни и амбициозни. Техният пръв инстинкт е да действат, а впоследствие да обмислят постъпките си. Това е причината те рядко да планират, смятайки че това само ще ги забави и губят много време, ако трябва да чертаят планове за това какво следва и какво да очакват. Спонтанните мисли и ентусиазъм, които ги завладяват са неовладяеми и стихийни. Рискът да случват нещата винаги вървейки по ръба.

Те обаче имат ясна цел и я предследват упорито, настойчиво и праволинейни, прескачайки препятствията по пътя си, без да се заглеждат в тях. Успехът им се усмихва почти винаги на края и без значение колко неизпълними са били желанията и очакванията им, достигат до своята реализация. Хората с асцендент Овен притежават стройна система от лични приоритети и винаги знаят какво могат да пожертват в името на успеха.

Рискуват често, но не се притесняват от последиците, а ги приемат без колебание, уверени, че могат да се справят с всяко предизвикателство. Макар да изглеждат самонадеяни, а и другите често да ги убеждават, че намеренията им са твърде смели и нереални, те не се демотивират или отказват, дори се амбицират и нахъсват още повече. Недоверието на другите в постижимостта на плановете им е само допълнитеелн стимул за Асцендента Овен.

Те пробват – ако рискът излезе оправдан, това ги стимулира да продължат напред, като им посочва, че вървят в правилната посока; ако загубят, не се отчайват, просто разбират, че това не е посоката и рязко я сменят, при това толкова убедително, все едно не са преживели провал. При всички случаи те излизат като победители от всяка ситуация.

Въпреки, че Овен се счита за агресивен знак, не можем да кажем, че хората с Асцендент Овен са агресивни натури, но при всички случаи са борбени и настъпателни, като са водени от огромното си желание да се развиват и така да надскочат средата, от която произхождат, както и да се утвърдят и докажат сами. Обичат действието във всичките му форми, създавайки впечатление с прибързаните си маниери и желание да свършат утрешната работа още днес.

Трудно делят славата и постиженията си, макар да са добри защитници на общия интерес – защитават постиженията си и държат да бъдат забелязани.

Те са открити и с ясна мотивация, която не могат да прикриват. Държат да бъдат напред в неща, на които държат и обикновено успяват. Рано им се налага да придобият независимост и да започнат да се грижат за личния си живот. Като в по-голямата част от живота си държат да се оправят сами, без чужда помощ. Така смятат, че си гарантират тъй нужната им свобода.

Запазват борбения си дух за цял живот, като рядко търсят чужда помощ, предпочитайки да вършат работата си сами, което им помага бързо да натрупват житейски опит в нови начинания, както и да се адаптират. Въпреки своя прям и независим характер, тези хора обикновено допускат компромиси в отношенията си.

Те са свободолюбиви и независими, не чакат, а предизвикват събитията в живота си. Тяхната свобода, лични интереси и планове за реализация са над всичко – трудно може да ги накарате да направят отстъпки от тях, а и не се страхуват да бъдат “самотни вълци”, стига накрая да постигнат каквото са желали.

Известни личности с Асцендент Овен: Джон Ленън, Че Гевара, Изабела Аджани, Шакира, Нострадамус, Саманта Фокс, Марго Хемингуей, Ариел Шарон, Евита Перон, Ричърд Бъртън, Луис Армстронг, Катерина Медичи, Джо Кокър, Хари Худини, Изидора Дънкан, Морен дьо Вилфранш, Ани Безант, Шакийл О’Нейл, Жаклин дьо Пре, Мартина Навратилова, Джон Рокфелер, Барух Спиноза, Йоханес Брамс, Прокъл, Бенджамин Франклин, Жералдин Чаплин, Владимир Набоков, Фулканели, Йо-Йо Ма, Сър Алек Гинес.