Асцендент в Овен

Водещи лични качества: действеност, прямост и амбиция

Девиз: Щастието принадлежи на смелите!

Хората с Асцендент Овен са действени, директни и амбициозни. Техният пръв инстинкт е да действат, а впоследствие да обмислят постъпките си. Това е причината те рядко да планират, смятайки че това само ги бави и губят много време, ако трябва да чертаят планове за това какво следва и какво да очакват.

Те имат, обаче, ясна цел и я предследват упорито, прескачайки препятствията по пътя си, без да се заглеждат в тях. Успехът им се усмихва почти винаги на края и без значение колко неизпълними са били желанията и очакванията им, те достигат до своята реализация. Асцендент Овен притежават стройна система с лични приоритети и винаги знаят какво могат да пожертват в името на успеха.

Те рискуват, но не се притесняват от последиците и ги приемат без колебание. Макар да изглеждат самонадеяни, а и другите често да ги убеждават, че намеренията им са твърде смели и нереални, те не се влияят, дори се амбицират още повече от това. Недоверието на другите в постижимостта на плановете им е само допълнитеелн стимул за Асцендента Овен.

Те пробват – ако  рискът излезе оправдан, това ги стимулира да продължат напред, като им посочва, че вървят в правилната посока; ако загубят, не се отчайват, просто разбират, че това не е посоката и рязко я сменят, при това толкова убедително, все едно не са преживели провал.

Не можем да кажем, че те са агресивни натури, но при всички случаи са борбени и настъпателни и са водени от голямото им желание да се развиват и така да надскочат средата, от която произхождат, както и да се утвърдят и докажат сами. Обичат действието във всичките му форми, създавайки впечатление с прибързаните си маниери и желание да свършат утрешната  работа още днес.

Те са открити и с ясна мотивация, която не могат да прикриват. Държат да бъдат напред в неща, на които държат и обикновено успяват. Рано им се налага да придобият независимост и да започнат да се грижат за личния си живот.

Запазват борбения си дух за цял живот, като рядко търсят чужда помощ, предпочитайки да вършат работата си сами, което им помага бързо да натрупват житейски опит в нови начинания, както и да се адаптират.  Въпреки своя прям и независим характер, тези хора обикновено допускат компромиси в отношенията си.

Известни личности с Асцендент Овен: Джон Ленън, Че Гевара, Изабела Аджани, Шакира, Нострадамус, Саманта Фокс, Марго Хемингуей, Ариел Шарон, Евита Перон, Ричърд Бъртън, Луис Армстронг, Катерина Медичи, Джо Кокър, Хари Худини, Изидора Дънкан, Морен дьо Вилфранш, Ани Безант, Шакийл О’Нейл, Жаклин дьо Пре, Мартина Навратилова, Джон Рокфелер, Барух Спиноза,  Йоханес Брамс, Прокъл, Бенджамин Франклин, Жералдин Чаплин, Владимир Набоков, Фулканели, Йо-Йо Ма, Сър Алек Гинес.