Асцендент в Близнаци

Водещи лични качества: любопитство, откритост и ескпериментаторски дух

Девиз “Животът е пълен с провокиращи промени”

Асцендентът Близнаци се отличава с открития си и ведър характер, усмихнат и непредубеден към околните, той ги привлича с търсене на общи цели. Те изглеждат младолики и динамични, с добри организаторски качества, склонни лесно да се справят с критични ситуации и нова среда, поради което ги ценят високо, заради способността им да се адаптират лесно. Тези хора са колекционери на мнения и виждания, имат богата обща култура и безпроблемен изказ. Основните качества, заради които ги ценят, са тяхната добра информираност, пробивност, бързина и адаптивност. Лесната адаптация и намирането на изход и от най-заплетената ситуация обикновено ги поставя на предната линия в критични ситуации, с която те се справят.

Тяхната общителност е причина да разширяват непрестанно контактите си с околните, а толерантността им към чуждото мнение ги прави предпочитана компания. Самите те са неизчерпаем извор на смели и нови идеи, понякога твърде идеалистични и непрактични, които обаче намират лесно приложение.

Тази адаптивност трябва да проявяват и в отношенията си с партньорите, тъй като привличат към себе си хора с независим и свободолюбив дух, чиято индивидуалност трябва да уважават.

Хората с Асцендент в Близнаци са любознателни и приемат света като място за учене. Търсят нови провокации и разкрития, сфери, с които не са се сблъсквали досега. Те усвояват лесно и напредват бързо във всяко ново начинание, като са ориентирани и адекватни. Търсят разширение и разнообразие чрез промяна и движение, като изместват вниманието си към нови сфери на интерес.

Те са свободолюбиви, обичат да питат и да са наясно с нещата. Имат жива мимика и движения, като оставят впечатление на нетърпеливи и прибързани. Имат въздействие върху другите основно с това, което говорят или правят, с действия и често се отъждествяват с умствените си способности. Те са много наблюдателни и съобразителни, повечето от тях държат да имат имидж на познавачи, експерти и интелектуалци. Винаги имат да ви кажат нещо ново и интригуващо и трудно опазват тайна.

Поради своите качества нерядко си изграждат образ на сухи и погълнати от подробности хора, потънали в свои размисли, които изпитват трудности в емоционалния живот, като провокират в партньорите си по-скоро приятелски чувства, отколкото страст.

Те търсят в отношенията активния обмен на идеи и неприкосновеността на личното пространство, а многостранните им интереси ги тласкат към занимания с разнообразни и често трудно съвместими дейности. Професията им често не запълва цялото им време, затова и търсят допълнителни занимания, които да провокират мисълта и интересите им. Могат да решат да променят хода на професионалната си реализация няколко пъти в живота си, често скандализирайки околните с избора си.

Известни личности с Асцендент Близнаци : Памела Андерсън, Роми Шнайдер, Алберт принц на Монако, Луй дьо Финес, Мишел Пфайфър, Мик Джагър, Рики Мартин, Хилъри Клинтън, Саддам Хюсейн, Патрик Брюел, Джулиан Мур, Грета Гарбо, Жан-Пол Белмондо, Жул Верн, Щефи Граф, Джина Лолобриджита, Тони Блеър, Фидел Кастро, Нийл Армстронг, Педро Алмодовар, Мартин Лутер Кинг, Волтер, Ален Прост, Йоханес Кеплер, Ксавиера Холандер, Вирджиния Улф, Рихард Вагнер.