Асцендент в Риби

Водещи лични качества: чувствителност, алтруизъм и авантюризъм

Девиз “Всичко желано се сбъдва, нужно е само повече търпение”

Хората с Асцендент Риби се опитват да използват потока на живота и неговата посока, за да вървят напред, избягвайки да насилват нещата, подхождат с упорито търпение и изчакват подходящия момент, за да действат. Те са предпазливи и не споделят намеренията си преди да са ги довели до крайна реализация. Понякога изглеждат непредприемчиви и пасивни, нерешителни и очакват по-скоро обстоятелствата да им подскажат как да действат, отколкото самите те да предприемат свой ходове. Тяхното търпение и способност да търпят нещата, които не ги удовлетворяват е пословична, като са склонни многократно да правят големи компромиси и да отстъпват от своята позиция, особено в отношенията си, правейки това с надеждата, че винаги има частица надежда нещата да се развият в друга посока. Този им маниер по-често обаче им носи повече разочарование, отколкото удовлетворение. Имат остра нужда от повече решителност и воля за действие, както и да следват неотклонно личните си решения. Трудно скъсват с обвързаността си към хора и начин на живот и обичат плавните преходи в живота си. Притежават висша форма алтруизъм и са склонни да дават от себе си, да жертват време и внимание, грижейки се за нуждите на околните. Това те правят естествено, спонтанно и безкористно. Ненавиждат конфликтите и ги избягват с мълчание и такт, а когато попаднат на агресивно поведение предпочитат да се затворят в себе си и да търсят своя вина, отколкото да се настройват негативно към света около тях. Ако нещо им пречи търсят причината в себе си и се опитват да се променят, а не да променят света.

Тяхната пределна отвореност и възприемчивост ги прави адаптивни и гъвкави, а вътрешната им променливост, която се дължи на пиковете и спадовете в настроенията им ги прави трудно познаваеми. Нужно е да ги познавате отблизо, за да сте сигурни в истинските им намерения и отношение. Дори тогава е гарантирано, че дълго време някоя част от тяхното минало, характер или нагласа ще останат за вас тайна. Това са едни от най-потайните и непознаваеми хора и винаги могат да ви изненадат с някоя нова черта от характера си. Обичат да изненадват другите с разкрития за личността си, някои от тях, понякога шокиращи.

Те са хора на настроението – понякога мълчаливи и безизразни, друг път ведри и приказливи. Макар да не го показват, те лесно се впечатляват и са способни да запомнят несъществени детайли. Имат душа на мечтатели и често кроят невъзможни и фантастични планове. Предпочитат да гледат на света през своята гледна точка, която не е обезателно обективна, което често поставя в недоумение тези около тях, на които те дори смятат, че няма нужда да дават обяснение за неразбираемите си действия и мотиви.

Тези хора трудно се поддават на категоризиране, най-малко, поради тяхната променливост и вечно изплъзващ се от описание характер. Самите те не се чувстват щастливи, ако бъдат вкарани в рамки. Предпочитат да дават воля на природата си. Те са креативни и чувствителни, способни да претворяват реалността в изкуство, оставяйки затворени в собствения си свят. Избягват старателно сблъсъците със суровата действителност и се опитват да се дистанцират от нея най-вече като се отдават на изолация. Доверяват се на интуицията и макар да са организирани, важните решения вземат под давление на емоциите си.

Самите те търсят стабилни, трезви и практично ориентирани партньори, които да ги “приземят” и да ги свързват с реалността. Те са всеотдайни в отношенията си и не се щадят, за да спечелят доверието на партньора си. Загрижеността и вниманието, които проявяват са пословични. От своя страна партньорите им им дават посока, като им помагат да подредят приоритетите в живота, както и да бъдат по-целеустремени и конкретни в търсенията и желанията си.

Известни личности с Асцендент Риби: Джордж Клуни, Деми Мур, Робърт Редфорд, Папа Бенедикт XVI, Каролин принцеса на Монако, Антонио Бандерас, Уйтни Хюстън, Й.С.Бах, Жорж Санд, Жан Габен, Ал Капоне, Ринго Стар, Джони Кеш, Александър Солженицин.