Асцендент в Козирог

Водещи лични качества: постоянство, последователност и воля за успех

Девиз “Ако искам нещо и го искам достатъчно дълго, ще го получа”

Хората с Асцендент Козирог се отличават със своята уравновесеност и чувство на спокойствие. Това са резултатно ориентирани личности, който планират стъпките си и следват неотклонно плановете си като често се абстрахират от разсейващите ги събития държейки целта си пред очите. Понякога тяхната устременост е толкова уверена, че е трудно да се намери нещо, което да ги разубеди или възпре. Способни са да се посветят на някое начинание и години наред да следват една линия на поведение и живот дори, когато това ги ограничава, само ако знаят, че след време това ще им донесе някакъв успех. Понякога си затварят очите пред очевидни неща и макар да осъзнават, че не са на прав път и че той няма да ги изведе до правилното решение те продължават упорито само и само, за да се убедят сами в липсата на перспектива. Те са хора, които обичат да изчерпват дадените им от живота възможности докрай и рядко оставят нещата неизяснени или недовършени.

Понякога са твърде сериозни и фаталистично настроени и съзнателно утежняват нещата, за да им придадат нужната сериозност. Неспособността им да се отпускат емоционално ги кара да не се чувстват винаги удовлетворени и недоволството нерядко ги съпътства.

Желанието им да успеят и да изградят нещо около себе си или със себе си е водещ лайт-мотив. Приемат се често като хора, на които им се налага да се движат срещу течението, за да постигнат целите си. Търсят по-трудните начини да успеят, тъй като смятат останалите за твърде несериозни. Много често през живота им се налага да правят крайни избори и да вземат категорични решения, които променят хода му. Те са склонни да се привързват силно, но обикновено им се налага да бъдат водещите фигури в отношенията, тези който трябва да се грижат за развитието им.

Те са хора на чиито плещи обикновено лежат доста ангажименти и поради тази причина личният им живот не е съвсем свободен. Ако се посветят на професионалната си реализация или търсят успех в обществото, то му се посвещават изцяло и от това страда личната им сфера, която остава на много заден план. При тях в житейски план стой един важен избор – този между професия/кариера и семейство. Поради това, че са твърде отговорни личности другите може да ги товарят и да изискват много от тях. В семейството и на работното си място те обикновено заемат най-отговорните и ключови позиции.

Тези хора обикновено имат големи семейства и често се налага да мислят за техните проблеми. Изграждат си имидж на твърдолинейни, последователни, работливи, лоялни и отговорни хора, които биват предпочитани именно заради тези свои качества. Самите те са твърде взискателни към себе си, очакват повече и изискват повече. Доста често се подценяват или се чувстват недооценени и имат склонност да си задават фундаментални житейски въпроси, особено такива свързани с подсигуреното им бъдеще.

Отстрани изглежда, че успехът идва при тях твърде лесно, но това обикновено е резултат от доста ограничения и жертви, които те са били склонни да направят в името на крайната цел. Те могат обаче да бъдат както сериозни и последователни, така и когато преминат предела на силите си, да бъдат фриволни, спонтанни и разпиляни.

Известни личности с Асцендент Козирог : Моника Белучи, Катрин Деньоф, Силви Вартан, Шарл Азнавур, Наоми Кембъл, Мег Райън, Антъни Хопкинс, Елизабет II, Йосиф Сталин, Николай II, София Лорен, Мао Дзе Дун, Мохамед, Мария Кюри.