Асцендент в Козирог

Водещи лични качества: постоянство, последователност и воля за успех

Девиз “Ако искам нещо и го искам достатъчно дълго, ще го получа”

Хората с Асцендент Козирог се отличават със своята уравновесеност и чувство на спокойствие. Това са резултатно ориентирани личности, който планират стъпките си и следват неотклонно плановете си като често се абстрахират от разсейващите ги събития държейки целта си пред очите. Понякога тяхната устременост е толкова уверена, че е трудно да се намери нещо, което да ги разубеди или възпре. Способни са да се посветят на някое начинание и години наред да следват една линия на поведение и живот дори, когато това ги ограничава, само ако знаят, че след време това ще им донесе някакъв успех. Понякога си затварят очите пред очевидни неща и макар да осъзнават, че не са на прав път и че той няма да ги изведе до правилното решение те продължават упорито само и само, за да се убедят сами в липсата на перспектива. Те са хора, които обичат да изчерпват дадените им от живота възможности докрай и рядко оставят нещата неизяснени или недовършени.

Понякога са твърде сериозни и фаталистично настроени и съзнателно утежняват нещата, за да им придадат нужната сериозност. Неспособността им да се отпускат емоционално ги кара да не се чувстват винаги удовлетворени и недоволството нерядко ги съпътства.

Желанието им да успеят и да изградят нещо около себе си или със себе си е водещ лайт-мотив. Приемат се често като хора, на които им се налага да се движат срещу течението, за да постигнат целите си. Търсят по-трудните начини да успеят, тъй като смятат останалите за твърде несериозни. Много често през живота им се налага да правят крайни избори и да вземат категорични решения, които променят хода му. Те са склонни да се привързват силно, но обикновено им се налага да бъдат водещите фигури в отношенията, тези който трябва да се грижат за развитието им.

Те са хора на чиито плещи обикновено лежат доста ангажименти и поради тази причина личният им живот не е съвсем свободен. Ако се посветят на професионалната си реализация или търсят успех в обществото, то му се посвещават изцяло и от това страда личната им сфера, която остава на много заден план. При тях в житейски план стой един важен избор – този между професия/кариера и семейство. Поради това, че са твърде отговорни личности другите може да ги товарят и да изискват много от тях. В семейството и на работното си място те обикновено заемат най-отговорните и ключови позиции.

Тези хора обикновено имат големи семейства и често се налага да мислят за техните проблеми. Изграждат си имидж на твърдолинейни, последователни, работливи, лоялни и отговорни хора, които биват предпочитани именно заради тези свои качества. Самите те са твърде взискателни към себе си, очакват повече и изискват повече. Доста често се подценяват или се чувстват недооценени и имат склонност да си задават фундаментални житейски въпроси, особено такива свързани с подсигуреното им бъдеще.

Отстрани изглежда, че успехът идва при тях твърде лесно, но това обикновено е резултат от доста ограничения и жертви, които те са били склонни да направят в името на крайната цел. Те могат обаче да бъдат както сериозни и последователни, така и когато преминат предела на силите си, да бъдат фриволни, спонтанни и разпиляни.

Известни личности с Асцендент Козирог : Моника Белучи, Катрин Деньоф, Силви Вартан, Шарл Азнавур, Наоми Кембъл, Мег Райън, Антъни Хопкинс, Елизабет II, Йосиф Сталин, Николай II, София Лорен, Мао Дзе Дун, Мохамед, Мария Кюри.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.