Асцендент в Козирог

Водещи лични качества: постоянство, последователност и воля за успех

Девиз “Ако искам нещо и го искам достатъчно дълго, ще го получа”

Хората с Асцендент Козирог се уравновесени, вглъбени и излъчват спокойствие. Те са резултатно ориентирани личности, който планират стъпките си и следват неотклонно плановете си, като често се абстрахират от разсейващите ги събития, докато държат целта пред очите си. Понякога са дотолкова устремени, че е трудно да се намери какво да ги разубеди или възпре.

Способни да се посветят изцяло на някое начинание и години наред да следват една линия на поведение и начин на живот, само ако знаят, че след време това ще им донесе успех, дори това да е свързано с дискомфорт. Понякога си затварят очите пред очевидни неща и макар да осъзнават, че не са на прав път и че той няма да ги изведе до правилното решение те продължават упорито само и само, за да се убедят сами в липсата на перспектива. Те са хора, които обичат да изчерпват дадените им от живота възможности докрай и рядко оставят нещата неизяснени или недовършени.

Те са твърде сериозни и фаталистично настроени и съзнателно усложняват дори елементарните неща само за да им придадат нужната сериозност и тежест. Неспособността им да се отпускат емоционално ги кара да се чувстват неудовлетворени.

Желанието им да успеят и да изградят живота си, както и себе си като личности е водещ лайт-мотив. Приемат се често като хора, на които им се налага да се движат срещу течението, за да постигат целите си. Търсят по-трудните пътища към успеха, тъй като смятат останалите за твърде несериозни. Често им се налага да правят крайни избори и да вземат категорични решения, които променят хода на живота им. Склонни са да се привързват силно, но обикновено им се налага да бъдат водещите фигури в отношенията, тези който трябва да се грижат за развитието им.

Те са хора на чиито плещи лежат доста ангажименти и отговорности, което ограничава често личния им живот. Ако се посветят на професионалната си кариера или търсят успех в обществото, те му се посвещават изцяло, а от това страда личния им живот, останал на втори план. В житейски план им се налага да правят важен избор – този между професия/кариера и семейство. Поради това, че са твърде отговорни околните ги товарят и изискват много от тях. В семейството и на работното място обикновено заемат най-отговорните и ключови позиции. Не се страхуват от поемането на отговорност и с упорство излизат и от най-трудната ситуация.

Те обикновено имат големи семейства и общуват с много роднини, товарейки се и с техните проблеми. Изграждат си имидж на твърдолинейни, последователни, работливи, лоялни и отговорни хора, които биват предпочитани заради тези си качества. Много взискателни към себе си, очакват повече и изискват повече. Често се подценяват или се чувстват недооценени и имат склонност да потъват във философски размисли по житейски въпроси, особено такива свързани с подсигуреното им бъдеще.

Отстрани изглежда, че успехът идва при тях твърде лесно, но това е резултат от доста ограничения и жертви, които са били склонни да направят в името на крайната цел. Могат да бъдат както сериозни и последователни, така и фриволни, спонтанни и разпиляни, когато преминат лимита на силите си.

Известни личности с Асцендент Козирог: Моника Белучи, Катрин Деньоф, Силви Вартан, Шарл Азнавур, Наоми Кембъл, Мег Райън, Антъни Хопкинс, Елизабет II, Йосиф Сталин, Николай II, София Лорен, Мао Дзе Дун, Мохамед, Мария Кюри.