Принц Чарлз и Камила – най-после заедно

До последния момент съдбата беше против този брак – това стана ясно от нескончаемите пречки пред него и дори финалната –  че трябваше да се отложи заради смъртта на Папата. Толкова десетилетия премеждия, за да минат под венчилото. От астрологична гледна точка този казус обещава да бъде интригуващ, заради завидната си продължителност и стабилност, въпреки препятствията и това подплатено с неспирното му изваждане на показ пред света от журналистите.

Връзката между Чарлз и Камила започва на един прием, когато Камила казва на Чарлз : “…моята баба е била любовница на твоя дядо, дали и ние да не опитаме”. От този момент до днес връзката им преминава през многобройни пикове и спадове, продължавайки повече от 30 години.

Камила или Мили, както е известна на приятелите си, е дъщеря на проспериращ търговец на вина, майка й е родственица на лорд Ашкомб. Прекарва детството си в Съсекс. На десетгодишна възраст започва обучение в най-престижното лондонско училище “Куйнс Гейт”, известно с това, че негови възпитанички впоследствие са съпруги на дипломати.

През 1965г., непосредствено след завършването си, Камила се запознава с бъдещия си съпруг Андрю Паркър Боулс, когато тя е едва на 18 г.

С Чарлз тя се среща за пръв път през 1972г., когато имат краткотрайна авантюра и откогато датира тази почти апокрифна случка с изказването на Камила : “…моята баба е била любовница на твоя дядо, дали и ние да не опитаме”. По това време тя официално е ангажирана с Паркър Боулс, който имал репутацията на най-добрия любовник в Лондон. В интерес на истината, едно от най-големите му “завоевания” е Принцеса Анна, заради което Камила решила да го накара да ревнува, започвайки своя флирт с Чарлз. В началото тях ги свързва по-скоро приятелство, заради общите им теми за спортни коне, риболов и архитектура. Те през цялото време са се радвали на едно много близко и добро приятелство.

През 1973г., по времето, когато Чарлз прави едно свое пътуване до Западна Индия, Камила се омъжва за Паркър Боулс на 4 юли същата година. Техният син Том се ражда през 1974г., а дъщеря им Лаура през 1977г. Чарлз става кръстник на сина й. През 70-те години Паркър Боулс се връща отново към своите навици и начин на живот, което дава тласък в отношенията между Камила и Чарлз. Тогава те често пият чай следобед заедно.

През 1980г. Чарлз купува имението “Хайгроув”, близо до дома на Паркър Боулс. По това време той е под силния натиск на кралицата да се ожени и да остави наследник на трона. След тяхната сватба, плъзват слухове за аферата на Камила с Чарлз и те достигат върха си през 1991г., когато тя отрича публично да е прекарвала един уикенд с Чарлз в Тоскана. След многобройни публикации тя е много разочарована и решава да се раздели с Паркър Боулс през 1992г. Официално обаче те са разведени на 21 януари 1995г. След развода и на Чарлз с Даяна, той отново се опитва да я включи в живота си, като тя присъства на многобройни вечери и се появява все повече с него на публични места. Но всякакви шансове те да се оженят рухват при новината за ненавременната смърт на Даяна на 31 август 1997г. при катастрофата в тунела до Понт Д’Алма в центъра на Париж.

Даяна заедно с приятеля си Доди загиват, а аутопсията на Даяна разкрива, че тя е била бременна, една дълго укривана тайна. Слуховете говорят за евентуално планирано убийство. След инцидента Чарлз се отдава на бащинските си задължения и се ангажира с активна публична дейност, заради което рейтингът му нараства значително.

Според нейни приятели Камила е много конфиденциална личност (което личи от сериозно натоварения и 12 дом) и винаги е срещала журналистите с голямо отвращение. Нейн приятел заявява : “Тя не желае да става кралица, тя просто иска да ходи на лов”. Репортерите отбелязват, че макар и лицето й да е познато на публиката, гласът й отсъства напълно.

На 10 февруари 2005г., Чарлз обявява тяхната сватба, която се насрочва за 8 април 2005г. Камила получава титлата “Дукеса на Корнуел” и ако Чарлз се качи на престола, тя няма да се титулова за кралица. За нещастие поради стечение на обстоятелствата денят на сватбата бива променен заради погребението на Светия Отец папа Йоан Павел II на 8 април 2005г. (по време на слънчево затъмнение) и се насрочва за следващия ден.

Макар излъчването на Чарлз да е студено, резервирано и скучно, приближените му го определят като щедър, лоялен, хитроумен и мил човек, който винаги се опитва да даде най-доброто от себе си.

Той израства под грижите на детегледачки далече от родителите си, които са били погълнати от публичните си задължения. Неговият баща Филип, често е рязък и нетърпелив с него. Сменя много училища, както престижни, така и дълго учи в обикновени училища, което много му допада.

Откакто навършва 18 пресата е непрекъснато по петите му, твърде критично настроена към него. През 1967г. Чарлз отива да учи в Тринити Колидж в Кеймбридж, където завършва история, археология и география. Учи също така и управленски науки, за да бъде подготвен да поеме публичините си задължения. Кралската традиция повелява да премине и през военно обучение. Той преминава през армията, бил е летец на хеликоптер и е прекарал 5 години във флота. Любимият му спорт е полото.

В личния му живот нещата никога не са вървяли добре. Бидейки принц винаги е имал обожателки, но рядко успявал да поддържа стабилен контакт, бързо губел интерес, когато нещата започвали да вървят зле – ставал недостъпен и резервиран. Бил винаги много далече от нуждата и интереса да намери подходяща съпруга, която да бъде в ролята на бъдещата кралица на Англия.

С Камила се среща на един мач по поло през 1972г., както вече споменахме, като те си пасват много добре още от самото начало, но проблемът е бил, че тя не е с аристократично потекло. На 30 години той все още е сам и кралската фамилия започва да го притиска да си потърси подходяща жена. През ноември 1980г. среща Даяна Спенсър, която 19-годишна тогава напълно покривала изискванията. Женят се на 29 юли 1981г. като тя ражда пърия си син 11 месеца по-късно.

Даяна е неуверена в своята роля, емоционална и изискваща вниманието на публиката. Постепенно започва да го засенчва, а публиката я обича. През 1987г. тяхното семейно неразбирателство става осезаемо и те се разделят за една година. Даяна изнася на показ голяма част от личния си живот, което обтяга до краен предел отношенията й с Двореца. Започват публични спекулации за евентуален развод и през 1996г. те се развеждат официално. Напрежението след развода им намалява и той се отдава на отношенията си с Камила.

Астрологически анализ

Впечатление прави съвпада на Асцендентите, което се явява силен синастричен фактор, особено в случаите, когато в този дом има и обща по символизъм планета.

Наличието на Плутон в 1-ви дом и на двамата ги прави достатъчно свободолюбиви и склонни да демонстрират без задръжки и скрупули личните си намерения и желания, но и също така да си спечелят скандална и противоречива слава.

Но най-впечатляващото е почти еднаквото им отношение към любовта и очакванията, които имат към връзките си. Това, разбира се, се определя от позицията на Венера в хорокопите им. Не е съвпадение фактът, че и двамата имат изключително силна връзка на Венера с Нептун – при Чарлз съвпад във Везни, при Камила квадратура.

Съвпадът на Чарлз е много силен и го води към реализация на любовните търсения на всяка цена и точно във вида в който той ги желае, без да се съобразява с реалността и ограниченията. Този съвпад дава личен чар и външна лекота на характера, но много често действа разрушително върху кариерата, имиджа в обществото и статуса, заради невъзможността да се откъсне от зависимостта си. Аболютно същият съвпад намираме и в хороскопа на Бил Клинтън, който спечели американците със своето състрадателно излъчване, но му провали кариерата заради непреодолимото му влечение към женските завоевания и компромисите, които направи.

Въпреки това този аспект не е фатален, тъй като носи също така лесно опрощаване в очите на публичното мнение. Същото нещо се случва и с Чарлз и е сигурно, че след няколко години вече няма да има толкова много ревностни противници на брака му, а повечето британци ще са склонни да му простят или най-малкото ще останат равнодушни към този факт.

Квадратурата при Камила е доста по фатална и напрегната, тъй като изисква само най-доброто и в големи количества, отново без да се съобразява с реалността.

Това формира хора, които са склонни да жертват практически всичко, за да достигнат до мечтаното, както в живота, така и в любовта. Такива хора привикват към доброто отношение, към лукса и удоволствията и смятат, че напълно ги заслужават. Смятат, че лесно спечелват света и изискват твърде много за себе си от живота, без значение дали в действителност го заслужават. Такива хора са застрашени от изпадане в силна зависимост от нечия любов и често се въвличат в насилствени и разрушителни отношения в които страдат.

Нужно е да избягват ексцесиите в емоционалния си живот и да знаят реалната си цена. От другите известни личности квадрат между Венера и Нептун притежават Памела Андерсън и Никълъс Кейдж. Тъмната и неовладяна страна на този аспект напълно обяснява кариерата на Памела Андерсън като секс-символ.

Наличието на тези аспекти между Венера и Нептун в хороскопите на Чарлз и Камила е може би най-голямата гаранция за тяхната съвместимост, заедно с почти еднаквата им домификация.

По отношение на 5 дом – Чарлз има Марс, който предопределя така или иначе желанието му да се впуска в рисковани и завладяващи интриги, докато при Камила виждаме същата планета, но в 11 дом. И при двамата К5 попада в 22 гр.Скорпион, чиито госоподар е Плутон и при двамата той се намира в 1-ви дом. Това само по себе си показва, че любовните авантюри ще играят голяма роля в живота им, повлиявайки в голяма степен обществения им имидж.

За скандалната им слава допринасят многобройни фактори в личните им карти. Наличието на Плутон в 1-дом им дава сила да устояват на нападките и да се дистанцират от нещата, които ги смущават. Наличието на Уран в 11-дом и при двамата също е сериозен показател за риск от обществено дискредитиране. Аспектът между Венера и Нептун показва сериозен риск от дискрдитиране заради любовни афери и преследване на химерен начин на живот, далече от реалността и обществените норми. Техният имидж до голяма степен ще бъде “генериран” имено на базата на любовните им афери, заради позицията на господаря на 5 дом Плутон в 1-ви, което наблюдаваме и при двамата.

В крайна сметка въпреки премеждията, те са пример за една пълна реализация на тежкия и рисков аспект между Венера и Нептун, макар не и в най-добрата светлина, но поне завършила с happy end.

©автор Николай Колев, всички права запазени.

©AstroGalaxy, всички права запазени. Текстът и изображенията в статията не могат да бъдат репродуцирани по никакъв начин без писменото съгласие на AstroGalaxy.