“Habemus Papam” – “имаме папа”

Астролозите често следят отблизо важните световни събития и правят свои прогнози за тях. Още в зората на сайта AstroGalaxy беше публикувана следващата статия, която обсъждаше избора на новия папа Бенедикт XVI. В нея се съдържаше предсказание за бъдещи събития, касаещи Папата и Ватикана в периода 2007 г. и след това. Тази година отдавна е в историята, а сегашният момент дава подходяща възможност да се върнем назад и отбележим фактите (и сбъдналите се прогнози).

Следващата статия е публикувана на 20 април 2005 г. Към края ѝ има актуално допълнение, което показва реалния развой на събитията. Едва ли има по-красноречиво доказателство за предсказвателната мощ на Астрологията от сбъднатите предсказания.

След сравнително кратко гласуване на 19.04.2005 г., малко след 19 часа българско време, беше обявен изборът на новия папа. Постът ще се заеме от немския кардинал Йозеф Ратцингер. Името, което той е избрал за папската си мисия, е Бенедикт XVI. Това име, донякъде буквално, сбъдва пророчеството на св. Малахий за символа на маслината (De Gloria Olive) и вероятната връзка на новия папа с Бенедиктинския орден. Самият Ратцингер не е бенедиктинец, но избира името Бенедикт XVI за свое папско име, същото, което е носил и основателят на Бенедиктинския орден – Бенедикт от Нурсия и това може да се счита за изпълнение на предсказанието на св. Малахий.

Около час по-късно, вече като Папа на всички католици, Ратцингер направи своето първо обръщение “Urbi et Orbi”, в което се обяви “за сближаване на католическата църква с религиите извън нея”. Така, още от самото начало, той се обяви за продължаване на линията на религиозен икуменизъм подета от предишния папа Йоан Павел II.

Кой е новият Папа?

Ратцингер е роден, според данните от рожденото му свидетелство, на 16 април 1927 г. в 4:15 сутринта в гр. Марктл (Бавария), Германия.

Имал блестяща църковна кариера като дългогодишен съветник и най-приближен кардинал на покойния папа Йоан Павел II. Славата му на твърд консерватор по отношение на отварянето на Ватикана за широките маси, както и подаването на ръка към другите религиозни деноминации му спечелва славата на противоречива личност.

Произведен е в кардинал на 27 юни 1977 г. лично от папа Йоан Павел II. През 2002 г. е избран на една от най-високите позиции в католическата йерархия – ръководител на Колежа на Кардиналите.

През 1981 г. става префект на Конгрегацията по Доктрината на Вярата и си спечелва прозвището “защитник на догмата”. Като академична личност, писател и професор дълги години е първи съветник и сътрудник на неговия предшественик, покойния Папа. Цялата му кариера показва притежанието на брилянтен ум. Определят го като изкусен оратор и събеседник, разгорещен защитник на “истината”, владеещ перфектно 10 езика. Не случайно личното му мото е: Cooperatores veritatis – сътрудник на истината.

Неведнъж се е обявявал за твърдо следване на каноничната вяра, за строго връщане на Европа към изконните християнски ценности, дистанциране и осъждане на другите деноминации като отклонени от правата вяра. Застава срещу глобализацията и против голяма част от процесите на модернизация, протичащи в света днес.

Неговият избор е избор на презастраховката, тъй като повечето кардинали смятат, че не би могло да се избере достойна личност, която да продължи делото на покойния папа, поне да се избере консервативен водач, който би могъл да съхрани постигнатото дотук.

Определено няма да му е лесно в тази роля, макар и бил негов близък сътрудник години наред.  Бъдещите му действия като папа обаче едва ли ще са свързани с особени размествания в глобален план, най-вероятно е да се ограничи в сферата на влияние на Църквата.

Възрастта му също ще е сериозна пречка да предприеме кардинални реформи и започне нова и продължителна мисия.

Не е маловажно, че Ратцингер е изключително критикуван заради членството си в Хитлерюгенд по време на Втората Световна война. Самият е бил артилерист, но дезертира и до края на войната остава в затворнически лагер на съюзниците, след което е освободен. Силно повлиян от войната през 1946 г. започва да изучава философия и теология в университета в Мюнхен. Ръкоположен е за свещеник на 29 юни 1951 г. и защитава докторат по теология през 1953 г. След 1957 г. започва да преподава. През 1969 г. става професор по догматична теология и история на догмата в университета в Регенсбург. Успява да се издигне до поста на заместник-декан. През март 1977 г. става архиепископ на Мюнхен и Фрайзинг.

Годините на войната са решаващи за оформяне на мнението му за ролята на Църквата в съвременния свят. Той отстоява твърдо мнението, че Църквата е алтернатива на съвременния объркан и нестабилен свят и като духовната ос, която стой здраво вкоренена в абсолютната истина, единствена би могла да бъде ориентир за развитието на съвременното общество. Защитава мнението, че Църквата не трябва да има отношение към външните сили и светския живот.

Един поглед върху предстоящите му предсказвателни техники в близко бъдеще показва формирането на сериозна негативна констелация след 2 години.

Какви събития очакват новия Папа?

Първата индикация е, че на възраст 80-81 г. (след 2 години, а именно през 2007 г.) предстои прогресивна първа четвърт на Луната, конфигурация която ще предопредели живота на Ратцингер за следващите 7 години, а именно до 2014 г.

  • Няма аспекти на радикалните планети към прогресивните светила (Слънце и Луна), но се формират две негативни прогресии : prog. Марс 90 rad. Сатурн и prog. Венера 180 rad. Юпитер.
  • По същото време започва началото на тежка поредица от транзити на Плутон – trans. Плутон 90 rad. Меркурий и много скоро след него trans. Плутон 180 rad. Марс и за завършек trans. Плутон 90 rad. Уран.

Както се вижда от техниките, предсказвателният климат за новия Папа след 2 години няма да бъде никак добър. При всички случай тогава би трябвало да наблюдаваме сериозна криза в неговото управление и във Ватикана като цяло.

  • Трудностите за папа Бенедикт XVI ще започнат още през юни месец тази година (2005 г.), когато предстои квадратура на Сатурн към радикалното му Слънце.

Кратки щрихи от хороскопа на Папата

Хороскопът на папа Бенедикт XVI е доста впечатляващ. Наблюдаваме опозиция на светилата, опозиция между Венера и Сатурн, който е ретрограден, квадратура на Марс с Меркурий и Уран и позицията на Марс върху оста на възлите. От друга страна единственият положителен и много точен аспект е тригон между Слънцето и Нептун и Юпитер в знака Риби, слабо аспектиран. Венера освен това е в съвпад с Плеядите (с най-ярката звезда в този куп – Алциона), което е негативен показател, а Плутон е близо до Сириус в знака Рак. Една изключителна позиция е и съвпада на Юпитер с Асцендента. Съвсем не са за пренебрегване и двете сериозни квадратури на Венера/Нептун и особено Луна/Плутон.

Тепърва ще станем свидетели на ефекта от тези конфигурации. При всички случаи те посочват, че мисията му, макар и амбициозна, няма да е никак лесна, особено след дългото и много успешно управление на предишния папа.

Пред Ратцингер има много сложен избор – дали да приеме да управлява Църквата в сянката на управлението на предишния папа или да предприеме реформи насочени към втвърдяване на позицията на Църквата и връщането ѝ към строго каноничната вяра и ред!

Какво се случи?

(допълнение към статията)

Фактите сочат, че по време на управлението на папа Бенедикт XVI, Ватиканът не е спрял да се тресе от нови и нови секс скандали, които касаят висшия клир, приближени на самия папа, както и да излизат наяве дълго пазени и умишлено прикривани факти за сексуални посегателства на католически свещеници върху деца в Ирландия и САЩ, както и многобройни случаи на хомосексуални афери.

Веднага след сключването на транзитния квадрат Сатурн/Слънце през август 2005 г. самият папа Бенедикт XVI е привлечен лично да отговаря за укриването на факти около сексуални посегателства от католически свещеник върху три момчета от Тексас. Заради имунитета си Папата не е привлечен като реален обвиняем. Някои източници твърдят, че този имунитет е бил осигурен от тогавашния президент на САЩ Джордж Буш.

След този период следват наистина 2 години на затишие именно до 2007 г., когато в късната 2006 г. BBC излъчва документалния филм “Сексуалните престъпления и Ватикана”, продукт на многогодишни разследвания на неговия автор, който в детството си е бил жертва на сексуално насилие от страна на католически свещеник. Свещеникът е изправен пред съда като са му предявени 66 обвинения, но процесът не се състои, тъй като е опорочен от самоубийството му.

2007 г. е тежка, тъй като скандалите увреждат силно имиджа на религиозния католически клир, дотам че Конгрегацията на вярата се заема да обсъди възможните сценарии за решаване на проблема. Споменава се и тревожния факт, че много от обвинените свещеници са се самоубили преди да стигнат до съда.

2008 г. при посещението си в САЩ папа Бенедикт XVI е принуден да признае публично за жертвите на сексуално насилие и да се извини “с дълбок срам” за скандалите, които са опустошили католическата църква в САЩ, както и да увери, че от средите на свещениците ще бъдат извадени всички насилници. Налага му се да признае и за случаи в Австралия. През ноември същата година Апелативният съд в Синсинати отхвърля имунитета на трима католически свещеници и ги съди, а Ватиканът не обжалва решението на съда.

През 2009 г. на среща на Съвета по човешките права към ООН в Женева представители на Ватикана правят опит в обширно изложение да представят посегателствата като продукт на хомосексуални наклонности на някой свещеници с което влизат в задочни спорове с много гей организации, които от своя страна контрират с тезата, че склонността към сексуално насилие няма връзка с половата ориентация и че сред хомосексуалните личности не се срещат повече насилници.

2010 г. е истински разгар на критиката и обвиненията срещу Ватикана, когато на бял свят излизат много подробности около процедурите, използвани за докладване на сексуални посегателства от свещеници. Признава се, че само в периода 2001-2010 г.  Конгрегацията по доктрината на вярата е обсъдила обвинения по около 3000 случая, касаещи сексуални престъпления извършени през последните 40 години. През юли 2010 г. Ватиканът публикува и специален разяснителен документ с позицията му по темата.

2011 г. Ватиканът публикува нови правила за разследване на сексуални посегателства, но тъй като те нямат силата на закон, са яростно критикувани от правозащитни организации като неефективни, напълно недостатъчни и в крайна сметка неспособни да доведат до ефективно наказание на престъпниците. Реалните скандали обаче не свършват – след телевизионно предаване със скрита камера, в което се показва как висш служител на Ватикана се опитва да склонява млад мъж към хомосексуални действия, той е освободен от поста си.

От това допълнение, имащо за цел да проследи фактологията през изминалите години, става ясно, че предсказаните събития от хороскопа на Папата, са се случили с поразителна точност.

Това е само красноречив пример за силата на Астрологията и способността ѝ да предсказва бъдещите събития без оглед на статуса и имиджа на родения, които обществото му отрежда. Астрологията е общовалидна и поставя всички хора наравно пред съдбата и живота.

©автор Николай Колев, всички права запазени.

©AstroGalaxy, всички права запазени. Текстът и изображенията в статията не могат да бъдат репродуцирани по никакъв начин без писменото съгласие на AstroGalaxy.