Защо Овните са най-добрите воини?

Вие сигурно бихте казали: “Толкова е просто … Овенът се управлява от планетата Марс, която символизира оръжията, войната и военното дело …” Нека, обаче, да видим как астроложката Александра Блатесич отговаря на този въпрос.

Овните се управляват преди всичко от Марс – планетата на борбата, войната и действието. Марс в Овен се намира в своята най-висша позиция така, че неговата сила се използва изцяло от този знак – както позитивните, така и негативните аспекти. Затова воините могат да се сражават в името на справедливостта, но могат да бъдат и от другата страна, където да носят вреда.

Тъй като Слънцето е в екзалтация в Овен, воинът трябва да има много силно его – да желае да докаже себе си чрез борбата и постоянно да изтъква качествата си.

Първият дом от хороскопа принадлежи на воините; хората със Слънце в тази позиция искат да бъдат забелязани на всяка цена, те са изключително жизнени, упорити, силни и пълни с енергия.

Вторият дом се намира в Телец – за тях най-голяма ценност са материалните неща, особено земята, която покоряват и която им носи пари (отново материалното начало). Ако погледнем към историята, воините винаги са получавали парче земя като награда за своите дела. Втори дом също повишава глас – всички войници са шумни и гръмогласни, известни с бойните си песни, които пеят, докато отиват на война.

Трети дом е под знака на Близнаци – те са много подвижни и пътуват, като използват всички превозни средства. Важна роля играят куриерите – онези, които предават съобщения, информация и писма. Хората, родни в знака Овен, винаги имат някой близък в съседство, дори в съседната палатка. Животът в армията се свежда до някакъв вид братство, където всеки познава и си общува с другия.

Техният четвърти дом е в знака Рак, затова всички воини са големи патриоти, сражаващи се за своята родина (ІV дом), силно привързани към семейството, те винаги се завръщат у дома при жена си и децата (Рак). Понеже Ракът е добър кулинар, обилната, топла храна и приятна атмосфера винаги съпътстват тяхното завръщане у дома.

Петият им дом е в Лъв, което ги прави големи любовници, покорители на женски сърца, щедри личности, които обичат романтиката и угощенията – стил на Лъва. Те се държат малко театрално и са склонни към преувеличаване на нещата – обичат да се хвалят за битките и да изглеждат в очите на околните, сякаш са на сцена. Те са големи авантюристи, комарджии, играчи и любители на риска. Огнените знаци са в техните І, V и ІХ домове, което им дава състезателен дух.

Шестият дом се намира в Дева, което ги прави много дисциплинирани, покорни и подчиняващи се на командите без излишни въпроси (Дева). Те водят спартански начин на живот, всеки ден стават рано, къпят се – хигиената е много важна във военни условия – поддържат тялото си в добра форма и здраве. Обикновено се хранят регулярно, често с лека храна, тъй като Девата се управлява от Меркурий, който минимизира всичко. Не е учудващо, че те често ядат зърнени храни, предимно боб. Девата също е знакът, който се характеризира с предоставянето на различни услуги, затова в армията винаги има един готвач за целия лагер. Шести дом също определя начина им на обличане – те всички носят униформи като работно облекло и чистят оръжията си всеки ден.

Седми дом е във Везни – воините често имат съюзници, затова се появяват много партньорства и съюзи. Един воин не може нищо да направи сам, той винаги има нужда от още някого (Везни). Седми дом също е домът на враждебността, затова те директно се конфронтират със своите врагове (оста І-VІІ е в опозиция, което говори за директен конфликт на бойното поле). Слънцето във Везни е залязващо, поради което Овните-воини възприемат околните като подчинени, докато те, като по-силни, могат да се конфронтират с другите. Освен това, присъствието на Везни в VІІ дом говори и за отношения със съдилища. Някои воини биват наказвани за извършени нарушения, затова честната игра е много важна за един Овен-воин. Везните в този дом дават индикации за това, че те често се женят за хубави жени.

Осми дом се намира в Скорпион, затова те са по-силни от смъртта, макар и постоянно да са в нея – Марс е вторичен управител Скорпион, което ги прави изложени на ситуации, в които животът им е застрашен, биват ранявани и впоследствие умират. Скорпион в VІІІ дом е индикация за силни страсти, затова сексът играе много важна роля, възвръща живота и силата им. Поради връзката между V дом в Лъв и VІІІ в Скорпион, воините често са водени от силни желания за посещение на публични домове. Понеже Лъвът е най-добрият любовник на Зодиака, а Скорпионът е най-страстният знак, Овните са много похотливи и не могат лесно да контролират сексуалните си желания.

Девети дом се намира в Стрелец, поради което обичат да пътуват в чужди страни, вярват в Бога и имат навика да се молят, особено, ако са улучени от нечия стрела. Религията е много важна, както и тяхното отношение към църквата. Връзката между Овен и Стрелец, І и ІХ дом – борба и религия, обяснява историята на кръстоносните походи. Войните са популярна тема във филмите (Стрелец), а много военни записки са били разкрити и публикувани по-късно (ІХ дом – публикации). Има дори военен стил в модата – панталони, виетнамски жакети, както и моряшки стил.

Накрая идва десети дом, където се намира кариерата на воина – получаване на звания и изкачване в йерархията от стойности – но Сатурн и Козирог забавят процеса. Нищо не се постига мигновено и без някакъв ред, а бавно, търпеливо, чрез дисциплина и готовност за много жертви. Присъствието на Марс в Козирог показва, че тези хора са готови да направят подобни жертви и имат високи амбиции. И понеже Х дом, като символ на ръководна позиция, е в Козирог, дава индикации за стриктни началници, както и за това, че е единственият знак, който Овенът не може да победи. Козирогът печели с търпение и спокойствие, качества, които липсват у Овена. Затова воините не са управници и присъствието на силен VІ дом в Дева потвърждава този факт – Овните имат нужда да служат някому.

Единадесети дом се намира във Водолей – те са общителни и имат много приятели, по време на война с готовност предлагат помощта си, без ограничения (Водолей), предоставят храна и подслон, но за кратко (господар е Уран – бърз, с внезапни промени и краткотрайно влияние). Воинът трябва да вярва в хуманността на своите действия, дори в “истината”, че води война в името на доброто за човечеството и справедливостта.

И понеже дванадесети дом е разположен в Риби, много неща от живота на воините се намират в музеите (оръжия, военна екипировка …) и библиотеките (историческа информация). Голяма част от автентичната информация, обаче, е скрита, нарочно заменена с фалшива (управител на Риби е Нептун). Присъствието на Риби в ХІІ дом показва вечната несигурност къде ще преспи Овенът – край реката, в калта (Нептун) или просто скрит от врага (добрият воин винаги знае къде да се скрие или избяга).

Александра Блатесич е сръбски астролог, родена е на 30 май 1976 г. Професор е по италиански език и литература. С астрология започва да се занимава на 13 годишна възраст, но едва в университетските години изкарва курс при Никола Стоянович. Пише за сръбското списание “Astrologos”.

©AstroGalaxy, всички права запазени. Текстът и изображенията в статията не могат да бъдат репродуцирани по никакъв начин без писменото ни съгласие.