Астролозите на Хитлер, част 1

Астролозите на Хитлер, част 1

Хороскопът на Хитлер е бил обект на вниманието на много астролози, които в анализите си са вземали различни данни на раждане.

Съществуват два достоверни източника, които свидетелстват за истинското му рождено време. Копието от рожденото му свидетелство сочи 18:30 ЕЕТ на 20 април 1889 г. в Браунау, Австрия.

По време на войната немският астролог Вилхелм Вулф е принуден да работи за Райха и е натоварен да изготви хороскоп на Хитлер и на висшия военен ешалон. Вулф прави много детайлна ректификация и стига до час на раждане 18:03:53. След войната той издава книга, в която описва своята дейност и привежда в нея всички анализи, които е правил за фашистката власт. След това са извършени многобройни ректификации и те потвърждават времето, дадено от Вулф.

Хороскопът на Хитлер винаги е будел недоумение и противоречиви съждения, тъй като на пръв поглед той не би могъл да бъде причина за случилото се с него.

В младите си години Хитлер се е увличал от изкуството, занимавал се е с живопис, като дори наскоро негова картина беше продадена на търг от аукционна къща. Той обаче не успява да намери реализация в това поприще, въпреки че достига до приемен конкурс във Виенката художествена академия, на който не е одобрен. Бързо след провала си като художник, той прави рязък завой към национализма и участва във войната през 1914-1918 г. Там бива ранен и получава два медала за храброст. Животът му протича странно. Чужденец в Германия, по рождение австриец, без начално образование, без пари, без политически опит и без връзки, той за много кратко време израства от нищото и става лидер на една мощна световна сила. Притежава завладяващ ораторски талант, който, противно на повечето твърдения, че е бил единствено популистки и е въздействал само на широките маси, оказва силно влияние на тогавашния образован пласт от обществото. Той е имал способността да завладява и да вдъхновява хората към активни и уверени действия, както и напълно е доминирал и е всявал респект сред генералите и членовете на райха.

Това, което прави впечатление в неговия хороскоп, е липсата на тежки констелации, с изключение на квадратурата на Венера и Марс със Сатурн. Уран се намира близо до Асцендента и е във фактически съвпад с него. Плутон е в антисция с МС, Луната и Юпитер са в съвпад в Козирог в 3-ти дом. Нептун и Плутон са в поколенчески съвпад в Близнаци. Венера, която е господар на Асц, е ретроградна. Намира се на върха на 8-ми дом в точен съвпад с Марс и квадратура със Сатурн. Този съвпад е не само са в квадрат със Сатурн, но и в антисция с него, което допълнително засилва влиянието му. От друга страна съвпадът е в тригон с Юпитер. Слънцето е в тригон с Луната, което е мощен показател за успех. Негативното разположение на господаря на Асц посочва голямото напрежение и натиск, които е оказал животът върху него. Известно е, че той е реагирал много негативно на пречките. Дори само фактът, че господарят на Асц е поставен в 8-ми дом, ни говори за позиция на човек “който ще стане сам причина за смъртта си”.

Освен тези фактори нас ни интересува и отношението на нодалната ос с планетите в картата. Уран, в партил по отношение на останалите планети, сключва доста точен квадрат към оста, която образува точка на Талес със съвпада Венера/Марс, т.е. те делят опозицията абсолютно точно в отношение 120/60 градуса. За нас това ще се окаже ключово в разбирането на тази карта. Схемата на логиката е, че съществува последователна активация на част от планетите в тази карта. Нека започнем с нодалната ос. На първи план тя активира Уран и след това Венера и Марс, а в по-голям орбис и Юпитер.

В хороскопа на Хитлер Уран се намира в квадрат с нодалната ос. Това, което поразително се набива на очи в тази карта, е липсата на негативни аспекти с изключение на един единствен квадрат на Венера със Сатурн. За сметка на това преобладават тригоните. Как в този случай бихме си обяснили живота на Хитлер и ролята, която той изиграва в световен план?

Уран е на Асц, от страна на 12-ти дом, и не сключва други аспекти освен този. Трябва да очакваме екстремална изява на Уран, което ще рефлектира върху живота и характера на Хитлер, и тъй като нодалната ос има отношение и към социалната реализация, то тя ще бъде силно повлияна от него. Тук трябва да очакваме да се прояви разрушителния, нихилистичен и краен характер на тази планета. Биографията на Хитлер напълно потвърждава тази позиция, която не би била толкова крайна, ако не бе този аспект на оста с Уран. Още повече тук наблюдаваме напълно изолиран и подходящ пример, в който влиянието на Уран не се смущава от други аспекти, тъй като този квадрат е единственият му аспект.

Животът на Хитлер е интересен, защото показва един шеметен възход и коренна промяна, издигането му от най-окаяното състояние в духовен и материален план до човек, повлиял световната история. След тежката смърт на майка му, която умира от рак на гърдата в навечерието на Коледа, той е дълбоко покрусен и угнетен. Силната му привързаност към нея и невъзможността да й помогне го терзаят дълго време след загубата й. Това става причина той да намрази религията, празниците, коледните украси и християнството. След смъртта на майка си Хитлер заминава за Виена. Той се е увличал по изобразителното изкуство и решава да кандидатства във Виенската художествена академия, но претърпява провал на изпитите, остава без пари, губи квартирата си и е принуден да живее като клошар и да спи по пейките в градските паркове. Началото на първата световна война му предлага шанс за излизане от тази ситуация, записва се за доброволец, отива на фронта, там е ранен тежко в бедрото, а атака с отровен газ силно уврежда очите му. След уволняването му от армията участва в пуча в Мюнхен, за което е осъден на няколко години затвор, където започва да формира своите идеи и написва “Моята борба”. Освободен е предсрочно. Става активен член на Националсоциалистическата партия, издига се бързо и на изборите партията печели огромно мнозинство. Той става канцлер и след ловки манипулации успява да елиминира всички свои опоненти и завземайки цялата власт в Германия, по-късно става фюрер на Третия райх. Предприема мащабни военни действия, напада Полша, Австрия, Чехословакия, навлиза в Рейн. Започва Втората световна война, която се разгаря бързо и въвлича цяла Европа, като достига чак до Африка. Кулминацията е обсадата на Сталинград и военните действия в Северна Африка. Германската армия бързо губи сили и през 1945 г. Хитлер започва да осъзнава, че войната е изгубена. Когато съюзническите и руски войски влизат в Берлин, той решава да сложи край на живота си заедно с Ева Браун. Труповете им са изгорени от неговите приближени, за да не станат обект на гавра. Преди да се самоубие, самият той признава на своя личен телохранител, че не може да преживее това, което би се случило с него, ако бъде заловен жив.

Тази кратка биографична справка за живота на Хитлер ясно демонстрира екстремалния ход на живота му, гиганстките обрати, които претърпява и крайностите, до които стига от клошар и провален художник до фюрер и военоначалник, запалил една от най-големите войни в историята на човечеството, в която загиват над 50 милиона души.

БИБЛИОГРАФИЯ
1.Wistrich, Robert S. Who’s Who in Nazi Germany, Routledge, 1997.
2.David Irving, Hitler’s War and the war path, Focal Point Publications, UK, 2001.
3.Wilhelm Th. Wulff, Tierkreis und Hakenkreuz – als Astrologe an Himmlers Hof, 1968, Bertelsmann Gütersloh.
4.Albert Speer, Inside the Third Reich, 1970.
5.Joachim Fest, The face of the Third Reich.
6.Francis King, Mysteries of Prediction, JG Fergusin Publishing Compnay, USA

©AstroGalaxy, всички права запазени. Текстът и изображенията в статията не могат да бъдат репродуцирани по никакъв начин без писменото съгласие на AstroGalaxy.