Личните астролози на Адолф Хитлер, част 1

Хороскопът на Хитлер е бил обект на интерес от страна на огромен брой астролози, които в анализите си са използвали различни рождени данни.

Съществуват два достоверни източника, които свидетелстват за истинското му рождено време. Копието на рожденото му свидетелство сочи 18:30 ЕЕТ на 20 април 1889 г. в Браунау, Австрия и съвсем резонно този час на раждане се ползва от повечето астролози, но по всяка вероятност това не е автентичният час. Това става ясно от факта, че по време на Втората световна войната немският астролог Вилхелм Вулф, принуден да работи за Райха, е натоварен със задачата да изготви хороскоп на Хитлер и на висшия военен ешалон и за тази цел му се налага да направи подробна ректификация на часа. Вулф прави тази много детайлна ректификация и достига до час на раждане 18:03:53.

Години след края на войната, през 1968 г., Вулф издава книга със заглавие Tierkreis und Hakenkreuz: Als Astrologe an Himmlers Hof, описваща работата му през тези години. Преводът ѝ на английски – Zodiac and Swastika: How Astrology Guided Hitler’s Germany е публикуван през 1973 г. от английското издателство Coward, McCann & Geoghegan.

В нея Вулф повдига завесата на своята дейност през войната, която е бил принуден да извършва под диктата на фашистката власт. Извършените и от други астролози многобройни ректификации на рожденото време на Хитлер потвърждават времето дадено от Вулф.

Хороскопът на Хитлер винаги е будел недоумение и противоречиви съждения, тъй като на пръв поглед трудно би могъл да предсказва случилото се с него и цялата полярна трансформация, която е претърпял живота му – от човек с интерес към рисуването до войнствен диктатор и военачалник.

В младите си години Хитлер се увличал от изкуство, занимавал се с живопис, като дори наскоро негова запазена картина беше продадена на търг от аукционна къща. Той обаче не успява да намери реализация в това поприще, въпреки че достига до приемен конкурс във Виенската академия за изящни изкуства, на който е отхвърлен и това слага край на намеренията му за кариера в изкуството.

Почти веднага след провала си като художник и горчивото разочарование, което претърпява, той прави рязък завой към национализма и участва във войната през 1914-1918 г. Там е ранен и получава два медала за храброст. Животът му протича странно, а възходът му е направо абсурден. Чужденец в Германия, по рождение австриец, без начално образование, без пари, без политически опит, осъден и лежал в затвора, без връзки и облик в политиката, той за много кратко време израства от нищото и става лидер на мощна световна сила, каквато е Германия.

Животът на Хитлер е интересен, защото показва шеметен възход и коренна промяна, издигането му от най-окаяното състояние в духовен и материален план до човек, повлиял световната история.

След тежката смърт на майка му, към която е бил силно привързан и която умира след тежко боледуване от рак на гърдата в навечерието на Коледа, той е дълбоко покрусен и угнетен. Силната му привързаност към нея и невъзможността да ѝ помогне го терзаят дълго време след загубата ѝ. Това става причина той да намрази религията, празниците, коледните украси и християнството. Историята твърди, че лекуващият лекар на майка му е бил с еврейски произход и е поискал непосилна сума, за да се отзове и се грижи да облекчава болките ѝ, и който Хитлер обвинява за нейната мъчителна кончина.

След смъртта на майка му Хитлер заминава за Виена. Увлечението му по изобразителното изкуство го води до изпитите във Виенската академия за изящни изкуства, където претърпява провал, остава без пари, губи квартирата си и е принуден да живее като клошар и да спи по пейките в градските паркове.

Началото на първата световна война му предлага шанс за излизане от тази ситуация, записва се като доброволец и отива на фронта, но там е тежко ранен в бедрото, а атака с отровен газ силно уврежда очите му. След уволняването му от армията участва в пуча в Мюнхен, за което е осъден на няколко години затвор, където започва да формира своите идеи и където написва “Моята борба” (нем. Mein Kampf). Освободен предсрочно, той става активен член на Националсоциалистическата германска работническа партия (нем. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP), издига се бързо в йерархията и на изборите партията печели огромно мнозинство. Той става канцлер и след ловки манипулации успява да елиминира всички свои опоненти, завземайки цялата власт в Германия, а по-късно става фюрер на Третия райх.

Хитлер притежава завладяващ и проникновен ораторски талант, който, противно на повечето твърдения, че е бил единствено популистки и е въздействал само на широките маси, оказва силно влияние на тогавашния образован пласт от обществото. Той е имал способността да завладява и да вдъхновява хората към активни и уверени действия, както и напълно е доминирал и е всявал респект сред генералите и членовете на Райха. Той говори публично пред десетки хиляди, успявайки да екзалтира масите.

Предприема мащабни военни действия, като птрво напада съседна Полша, Австрия, Чехословакия, навлиза в Рейн. Започва Втората световна война, която се разгаря бързо и въвлича цяла Европа, като достига чак до Африка. Кулминацията е обсадата на Сталинград и военните действия в Северна Африка. Германската армия бързо губи сили и през 1945 г. Хитлер започва да осъзнава, че войната е изгубена. Когато съюзническите и руски войски влизат в Берлин, той решава да сложи край на живота си заедно с Ева Браун.

Труповете им са изгорени от неговите приближени, за да не станат обект на гавра. Преди да се самоубие, самият той признава на своя личен телохранител Рохус Миш, че не може да преживее това, което би се случило с него, ако бъде заловен жив. Трупът, приличащ на Хитлер, който съюзнически войски намират близо до бункера му в Берлин, обаче е на неговия двойник. Телесните останки на Хитлер и Ева Браун са намерени обгорени до неузнаваемост, а единственият човек, който ги е видял непосредствено след самоубийството е неговият телохранител. Той свидетелства за това в свое интервю от 2005 г. Самият той умира на 96 години. Липсата на разпознаваемо тяло е дало основание на Сталин да твърди пред Рузвелт, че Хитлер е избягал, жив е и се укрива най-вероятно в Аржентина. Това изказване на Сталин става повод за редица конспиративни теории за “спасяването” на Хитлер и тайният му живот след войната.

Хороскопът на Адолф Хитлер

Това, което прави впечатление в неговия хороскоп, е липсата на тежки констелации, с изключение на квадратурата на Венера и Марс със Сатурн. Уран се намира близо до Асцендента и е във фактически съвпад с него. Плутон е в антисция с МС, Луната и Юпитер са в съвпад в Козирог в 3-ти дом. Нептун и Плутон са в поколенчески съвпад в Близнаци. Венера, която е господар на Асцендента, е ретроградна. Намира се на върха на 8-ми дом в точен съвпад с Марс и квадратура със Сатурн. Този съвпад е не само са в квадрат със Сатурн, но и в антисция с него, което допълнително засилва влиянието му. От друга страна съвпадът е в тригон с Юпитер. Слънцето е в тригон с Луната, което е мощен показател за успех. Негативното разположение на господаря на Асцендента посочва голямото напрежение и натиск, които е оказал животът върху него. Известно е, че той е реагирал много негативно на пречките. Дори само фактът, че господарят на Асцендента е поставен в 8-ми дом, ни говори за позиция на човек “който ще стане сам причина за смъртта си”.

Освен тези фактори нас ни интересува и отношението на нодалната ос (оста на лунните възли) с планетите в картата. Уран, в партил по отношение на останалите планети, сключва доста точен квадрат с оста, която образува точка на Талес със съвпада Венера/Марс, т.е. те делят опозицията абсолютно точно в отношение 120/60 градуса. За нас това ще се окаже ключово в разбирането на тази карта. Схемата на логиката е, че съществува последователна активация на част от планетите в тази карта. Нека започнем с нодалната ос. На първи план тя активира Уран и след това Венера и Марс, а в по-голям орбис и Юпитер.

В хороскопа на Хитлер Уран се намира в квадрат с нодалната ос. Това, което поразително се набива на очи в тази карта, е липсата на негативни аспекти с изключение на един единствен квадрат на Венера със Сатурн. За сметка на това преобладават тригоните. Как в този случай бихме си обяснили живота на Хитлер и ролята, която той изиграва в световен план?

Уран е на Асц, от страна на 12-ти дом, и не сключва други аспекти освен този. Трябва да очакваме екстремална изява на Уран, което ще рефлектира върху живота и характера на Хитлер, и тъй като нодалната ос има отношение и към социалната реализация, то тя ще бъде силно повлияна от него. Тук трябва да очакваме да се прояви разрушителния, нихилистичен и краен характер на тази планета. Биографията на Хитлер напълно потвърждава тази позиция, която не би била толкова крайна, ако не бе този аспект на оста с Уран. Още повече тук наблюдаваме напълно изолиран и подходящ пример, в който влиянието на Уран не се смущава от други аспекти, тъй като този квадрат е единственият му аспект.

Тази кратка биографична справка за живота на Хитлер ясно демонстрира екстремалния ход на живота му, гиганстките обрати, които претърпява и крайностите, до които стига от клошар и провален художник до фюрер и военоначалник, запалил една от най-големите войни в историята на човечеството, в която загиват над 80 милиона души.

ПРОЧЕТЕТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

Библиография
1. Wistrich, Robert S. Who’s Who in Nazi Germany, Routledge, 1997.
2. David Irving, Hitler’s War and the war path, Focal Point Publications, UK, 2001.
3. Wilhelm Th. Wulff, Tierkreis und Hakenkreuz – als Astrologe an Himmlers Hof, 1968, Bertelsmann Gütersloh.
4. Albert Speer, Inside the Third Reich, 1970.
5. Joachim Fest, The face of the Third Reich.
6. Francis King, Mysteries of Prediction, JG Fergusin Publishing Compnay, USA

©автор Николай Колев, всички права запазени.

©AstroGalaxy, всички права запазени. Текстът и изображенията в статията не могат да бъдат репродуцирани по никакъв начин без писменото съгласие на AstroGalaxy.